Lifestyle en mind set

Krijgt lichaam en geest niet de tijd om bij te komen, dan stapelen de spanningen zich op en slaat de vermoeidheid toe. Tussendoor ontspannen heeft uitgewezen dat men veel meer aankan, gemakkelijker omgaat met stress, het verrichten van werk en de eisen die gesteld worden in ons dagelijkse leven. Het ondergaan van een maandelijkse massagebehandeling is niet alleen een heel goede manier om je te ontspannen maar  zorgt er ook voor dat men zijn/haar lifestyle en mind set aanpast aan het hier en nu.

Werkwijze 

Aan de hand van een intake gesprek kan een massagebehandeling op maat gegeven worden. Bij een volledige behandeling worden benen aan de voor- en achterkant, de rug, nek en schouders, armen, handen en voeten gemasseerd. Ik werk met etherische oliën. Deze bestaan uit gezuiverde extracten van planten en hebben een heilzame en geneeskrachtige werking. Van kleine ongemakken tot meer complexere problematiek. Na de behandeling vindt er, onder het genot van een kopje thee of glaasje water en een stukje pure chocolade, een evaluatie plaats. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat mijn klant ontspannen, soepel en met een 'leeg' hoofd de praktijk verlaat!Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een goede massage olie gebruikt wordt. Een goede massage werkt zowel lichamelijk als geestelijk voor het behoud van een goede gezondheid. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Bij een ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd. Veel klachten door oververmoeidheid, stress, verkeerde zit-, loop- of staan houding wordt voorkomen en/of opgeheven. Het meest prettige is om het gehele lichaam te laten masseren (rug, schouders, nek, armen, handen, benen achterzijde, benen voorzijde en niet te vergeten de voeten. Uiteraard is het ook mogelijk om een deelgebied van het lichaam te laten masseren.

Hoofdpijn massagebehandeling

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Twintig procent van de Nederlanders, dat is dus één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Wees welkom in mijn praktijk voor een hoofdpijn massagebehandeling.  Behandeld worden hoofd-, nek-, schouders en gezicht. Ik werk met natuurzuivere custom-made massageolie. Een hoofdpijnmassage behandeling kan enorme verlichting bieden en geeft een pijn bestrijdend resultaat.

Bij welke soorten hoofdpijn kan een massagebehandeling verlichting geven?  

Migraine - een heftige, bonzende hoofdpijn meestal aan één kant van je hoofd. Het verschil met 'gewone‘ spanningshoofdpijn is de misselijkheid en heftigheid van de pijn. Tijdens een aanval wordt niet gemasseerd. In de fase dat je een aanval voelt aankomen kan er wel gemasseerd worden. Als je er op tijd bij bent kan je met een massagebehandeling zelfs een aanval voorkomen!  

Spanningshoofdpijn - dit is een stress gerelateerde hoofdpijn. Deze ontstaat gewoonlijk als je het gevoel hebt dat je onder druk staat of te veel aan je hoofd hebt. Ook een verkeerde houding met als gevolg oplopende spierspanning in nek en schouders kan spanningshoofdpijn veroorzaken. 

Verder zijn er nog de 'suiker' gerelateerde hoofdpijn en hoofdpijn door verstopte holtes. 

Bindweefselmassage

Bindweefsel
Bindweefsel kun je vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

De massage
Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. De bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen.

Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de Bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

* Verbetering van de huidconditie
* Stimulering van de huid doorbloeding
* Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
* Opnameverbetering van werkstoffen
* Bevordering van de celdeling
* Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
* Verbetering van de huidstructuur en huidteint

* Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens

Sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Sportmassages worden ook preventief gebruikt. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel en voorkom je verdere blessures door overbelasting van je spieren.

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door mij verholpen. Overigens zal ik altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, proactief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.

Handreflexmassage therapie 

De handreflexmassage therapie zorgt niet alleen voor rust in het hoofd en lichaam maar ook voor: totale ontspanning, het vrijkomen van oxytocine (het knuffelhormoon), een betere bloedsomloop, het verhogen van je energie, balanceren van de bloedsuikerspiegel, helderheid, het heeft een kalmerend effect, zorgt voor een diepere ademhaling en het afnemen van angst en paniek.

Palliatieve zorg: 
Zorg die niet gericht is op genezen, maar op kwaliteit van leven. Het masseren van iemand die lijdt aan de ziekte dementie is niet vanzelfsprekend, maar wel van onschatbare waarde!
De aandacht die ik tijdens de handreflexmassage therapie kan geven, zorgt onder andere voor rust in het hoofd en lichaam.

Het communiceren gaat via aanraking, aandacht en vooral – luisteren naar wat niet (meer) gezegd kan worden!

Chinese voetmassage therapie 

Deze traditionele Chinese massage is de Tuina massage. Tuina betekent: druk en wrijf. Net als bij de andere vormen van de traditionele Chinese geneeswijze heeft Tuina als doel de uitgebalanceerde en vrije stroom van Chi in je lichaam te herstellen. Hierdoor krijgt het lichaam de kans zichzelf te helen. Bij de Chinese voetmassage therapie wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten, de acupunten, op de meridianen bovendien kunnen deze gecombineerd worden met kruiden, kompressen en zalven. Deze massage is een stevige en indringende behandeling maar tegelijkertijd ook mild. De Tuina is in het westen vooral bekend en geliefd in Frankrijk en Amerika om de therapeutische 'impact' van de behandeling. Een absolute aanrader.

Klassieke massagebehandeling

Een klassieke massage zorgt voor minder spiervermoeidheid en pijn. Door massage wordt de doorbloeding verbeterd, waardoor gifstoffen worden afgevoerd en pijnlijke, overbelaste en stijve spieren weer lekker soepel worden. Klassieke massage is ook heel goed voor het aanzetten van het immuunsysteem en zelf herstellend vermogen van het lichaam. U slaapt beter, het vergroot de alertheid, uw spijsvertering gaat beter en u bent minder gestrest. Een klassieke massage behandeling wordt ondergaan zonder olie.

Stoelmassage voor bedrijven op locatie

Maatwerk  
Massage op kantoor zet mens en bedrijf in beweging. Het motiveert en zorgt voor meer veerkracht bij de medewerkers. Ik bied maatwerk voor iedere werknemer zodat de massages altijd aangenaam en het gewenste resultaat opleveren. Tijdens een massage op het werk blijf je gekleed, terwijl ik (de masseur) specifiek aandacht besteedt aan eventuele klachten. 

Productief en beter in je vel op de werkplek - Minder verzuim
Massage op het werk levert productiviteitswinst op. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat massage op het werk het verzuim terugdringt,  de medewerkers gezond, enthousiast en fit houdt. Medewerkers komen daardoor ook lichamelijk en emotioneel beter in hun vel te zitten. 

Tarieven 

Ontspanningsmassage
Behandeling 60 minuten€   48,00
Abonnement 5 behandelingen à 60 minuten€ 230,00
Abonnement 10 behandelingen à 60 minuten€ 460,00


Hoofdpijnmassage behandeling

Behandeling 30 minuten€   33,00
Behandeling 40 minuten €   44,00


Bindweefselmassage behandeling
Behandeling gezicht en decolleté 30 minuten€   42,50
Behandeling benen en rug 45 minuten€   55,00


Sportmassage 
Behandeling 30 minuten€   33,00
Behandeling 40 minuten€   44,00


Handreflexmassage therapie
Behandeling 20 minuten op locatie€   25,00


Chinese voetmassage therapie
Behandeling 20 minuten€   25,00


Klassieke massagebehandeling
Behandeling 60 minuten€   50,00


Stoelmassage voor bedrijven op locatie
Behandeling ca. 15 minuten per werknemer volgens offerte


Cadeaubon vanaf€   15,00
Prijzen zijn inclusief gebruik van etherische olie en handdoeken.

Openingstijden en locatie

Massagepraktijk Koenen is geopend van:
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9:00 – 17:00 uur
Maandag-, dinsdag- en woensdagavond van 18:30 - 21:00 uur

De praktijk op zaterdag en zondag gesloten. 


Een massagebehandeling is uitsluitend op afspraak te maken via:

Whatsapp / sms: 06 - 11 12 08 16 of
E-mail: edmee@massagepraktijkkoenen.nl
t.a.v. Edmée Koenen

Adres: Volkelseweg 6 - 5405 NA - UDEN

De praktijk is gelegen aan de achterzijde, hier kun je gemakkelijk en vrij parkeren.